Linkek a témában:
Sütődiszkosz
A mi saját gyártású sütődiszkoszunk télen-nyáron használható, nyáron parázson vagy kemencében; télen sütőben, kandallóban stb. kinek mi áll a rendelkezésére.
A sütődiszkosz
Egy diszkoszban, méretétől függően, 4-8 személy számára elegendő étel készíthető.
Diszkosz használata
A mainapság diszkoszként emlegetett vasból készült sütőalkalmatosságot Erdei Ferenc a "népi ínyesmesterség"-ről szóló munkájában még –számtalan tájnevét helyettesítendő – egyszerűen "tok"-nak nevezte, s mint az erdei és mezei munkások hagyományos pároló edényét említette.
Meska (Vásárlás)
Mátrai favágóktól származó sütő-főző edény, melyben tábortűz - vagy faszénparázson különböző húsételek készíthetők zöldségfélékkel, gyümölcsökkel összepárolva. Télen kandallóban is tökéletesen használható.
Miről is lett legendás a sütő diszkosz?
A népi gasztronómiából örököltük azt az eszközt, amiben egy kis parázson kevés törődéssel is extrafinom ételeket lehet készíteni. A diszkoszt rajongói főleg a benne készült vajpuha húsokért és az ételek hasonlíthatatlan ízgazdagságáért dicsérik.