Linkek a témában:
Bográcsban (Blog)
Életem párja tényleg beindult a szabadtűzi főzés terén: ma ismét bográcsban készült az ebéd, amit ismét ő készített el, úgyhogy megint csak a krónikás szerepét kaptam. (Nem mintha bánnám..)
Nyárias bográcsos csirkecomb (àlabeck Blog)
Nem tudtam értelmes nevet kitalálni ennek az ételnek, végül ez maradt. Pedig hát az, hogy nyári, elég természetes, télen mi nem szoktunk bográcsozni, de most inkább az összetevőire gondoltam.
Receptek (Blog)
Kaskantyú, ideális helyszín lesz az első Nemzeti Gulyás Nap megünneplésére, annál is inkább, mert holnap Kaskantyún falunap is lesz és számtalan bográcsban rotyog majd a jobbnál-jobb gulyás, pörkölt, lecsó, halászlé és ebben a faluban amúgy is példás az összefogás, összetartozás.
Sertéspörkölt (àlabeck Blog)
Biztos vagyok abban, hogy ez az egyik olyan étel, amit leggyakrabban szoktak bográcsban főzni. És mint minden hasonlónak, ennek is kicsit más íze van, ha így készül.
Szezonindítás bográccsal is (àlabeck Blog)
Elővettem már a nagyobbik bográcsot. Víkendházi háztartásunkban ugyanis három is van. Ez volt az első, ez egy halfőző bogrács, de persze másra is használjuk.
Tavaszi pörkölt (àlabeck Blog)
Hétvégén mindenképpen egyik nap bográcsos főzést terveztünk, jó is az, szeretjük is, de olyan prózai okból is, hogy igen rendetlen lett már a farakásunk – igazából nem is volt már rakás, csak összedobált mindenféle elégetni való fa, a legjobb módja a felszámolásnak, ha bogrács alá eltüzeljük.
Töltött karalábé (àlabeck Blog)
Megfőztem az idei első karalábét, mivel szeretjük, biztos lesz még máskor is. De ez még önmagában nem lenne érdekes, hiszen volt már igazi, rendes töltött karalábé, meg volt olyan is, ami nem töltött, csak húsgombócos. Most az az oka, hogy mégis írok róla, hogy most ezt bográcsban főztem.