Linkek a témában:
A bogrács fővárosa: Lendva
A lendvai városháza falán elhelyezett bronz plakett is jelzi, hogy 2011-től a muravidéki magyar település a bogrács fővárosa címet viseli.
A világ legnagyobb bográcsa
A Lőrinci-Szemeretelepi Polgárőrség tulajdonában van a legnagyobb, hitelesített űrtartalmú bogrács.
Bangó Margit székelykáposztával tarolt
Székelykáposztát kellett főznie a Hal a tortán című műsor nyerteseinek a tegnapi főzőfesztiválon, melyet a Városligeti Műjégpályán rendeztek meg. A hírességek mindent megtettek a csapatuk sikeréért, Dopeman italozott főzés helyett, Nacsa Olivér hagyta magát eltiltani a bogrács mellől.
Bogrács project (Műsor, TV paprika)
Ugye Önök is szoktak bográcsban főzni? Mit is? Lássuk csak: gulyást, pörköltet, halászlevet. Netalán lecsót. Mindig ugyanazt, igaz? Ám végre eljött az idő, hogy kipróbáljanak valami újat!
És a bogrács rotyog (Dokumentumfilm)
A békési születésű Dányi Mihály nyugdíjasként, rákospalotai portáján, falusi életvitellel, nagy bajuszával vidáman főzi rendszeresen a bográcsgulyást. Míg rotyog az ízletes lé, józan paraszti ésszel szól a világ dolgairól. Bölcsen, szeretetre méltóan, politikusan, emberien.
Magyar Gúlyás - Történelem
A bogrács használata a nomád lovas kultúrákhoz vezethető vissza.
Munkácsy Mihály festményeiből - Bogrács
A kerekded, gazdag drapériákba burkolt alakokat Munkácsy kezdettől monumentális, többnyire alulról fölfelé kinyíló perspektívába helyezte. Jó példája ennek egyik legkorábbi életképe, a keserédes népi humort is megidéző, A bogrács című kompozíció, mely a lemenő nap fényébe ábrázolja az aratók vacsoráját készítő asszonyokat, pontosabban azt a pillanatot, amikor "egy egeret űző kutya feldönti az étellel telt vasbográcsot".
Rekord-bogrács
Guiness- rekord a Kossuth téren. Háromezer adag székelykáposzta fő február huszonhetedikén a város főterén. Az egyik legfontosabb kellék ma érkezett.
Slambuc-főző rekord Hortobágyon
Bitang-Kertben 8 és 12 óra között slambucfőző versenyt szervezett a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző KHT, melynek során a hagyományos tájjellegű pásztorétel főzését szabad tűzön, bográcsban végzik a versenyzők.